Zoek
Filters
Close
RSS

Nieuws

Voeding belangrijk bij sport - vrijdag 28 juli 2017
Er zijn verschillende meningen en (voor)oordelen over voedingsupplementen en aanvullingen. Na veel navraag is er ook bij ons géén eenduidig antwoord ontstaan. Dit is te wijten aan het feit dat eenieder verschilt in factoren die gewichtsbeheersing en energie-opname variabel maken. Ofwel; de darmflora, de basisconditie, het stofwisselingsproces, de opname door het lichaam van bouwstoffen, het leefpatroon, de beweging die men neemt,...Wél draagt een bewuster mens minder met zich mee. De soort voeding, de hoeveelheid en het moment waarop men het neemt speelt een grote rol.Gezond eten geeft een basis waarbij het lichaam voldoende voedingsstoffen krijgt om te kunnen functioneren. Voor extra inspanningen is extra energie nodig. De batterij moet dan aan de lading, zogezegd.We verzamelden wat gegevens en geven een korte uitleg om u op weg te helpen.-
details
Enrico Lacruz, die in de klasse tot 60 kg uitkomt is het Olympisch toernooi in Rio de Janeiro met een overwinning van 2-1 begonnen. Hij versloeg Lai Chu-en (Tai), die hij ook al in de halve finale van het OKT in Baku had geklopt. Zijn tegenstander in de achtste finales is dinsdag Otgondalai Dorjnjambuu (Mgl).
details
Wat gehoopt werd, kwam uit. Enrico Lacruz heeft in de klasse tot 60 kg de laatste vier bereikt op het wereld Olympisch kwalificatietoernooi in Baku Azerbeidjan. Met dit resultaat heeft hij voldaan aan de AIBA norm om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het NOC*NSF moet nog een positief advies geven op de voorbracht van de Nederlandse boksbond. Opnieuw een hoogtepunt v oor het vaderlandse boksen.
details
Pads instructie - woensdag 15 juni 2016
Na een lange zoektocht naar de ware padsinstructie hebben we er maar zelf een gemaakt. Niet omdat het moet maar omdat de rest soms ook om te janken is. Zie hier het resultaat : https://www.facebook.com/ABCCApeldoorn/videos/1026430627441144/?pnref=story
details
Ook Nouchka Fontijn schrijft geschiedenis in het Nederlandse boksen. Nadat Peter Mullenberg op 15 april in het Turkse Samsun zich na 24 jaar als eerste Nederlandse bokser kwalificeerde voor de Olympische Spelen, heeft de 28-jarige Schiedamse bij het WK in Astana Kazachstan het stokje overgenomen. Zij kwam eveneens in het bezit van een ticket voor Rio door zich te plaatsen bij de laatste vier na een onbetwiste 3-0 overwinning (37-39; 36-40; 37-39) op de Francaise Erika Guerrier.
details
Peter Mullenberg heeft historie geschreven. Eindelijk, na 24 jaar, heeft de Nederlandse boksbond weer een vertegenwoordiger op de Olympische Spelen, in augustus in Rio de Janeiro. De 28-jarige Almeloer stak vrijdagavond in het Turkse Samsun tijdens de halve finale van het Olympisch kwalificatietoernooi in grootse vorm en gaf zijn tegenstander Unal Mehmet geen schijn van kans. Alle ronden (3x) eindigden in zijn voordeel. Dit resultaat is voldoende voor NOC NSF om zich te kwalificeren. Hij moest in zijn klasse tot 81 kg bij de eerste drie eindigen. Peter Mullenburg bokste zaterdagavond tegen de Engelsman Joshua Buatsi in de eindstrijd. Hij verloor die partij nipt.
details
Peter Mullenberg heeft vrijdag 4 maart in Casablanca tijdens een wedstrijd van 5 x 3 minuten tussen Morocco Atlas Lions en Mexico Guerreros een duidelijke overwinning van 3-0 (50-45 punten) geboekt tegen Mamadou Diabara Kabary. De lange fysieke sterke links voorstaande knokker is drievoudig Frans kampioen.
details
Met voortdurend met 3-0 een Europees toptoernooi winnen is een prestatie van formaat en geeft Nouchka Fontijn veel vertrouwen in haar voorbereiding op de Spelen in Rio de Janeiro.
details
Nouchka Fontijn heeft de finale van de Nations Cup in Servie glansrijk gewonnen. Zij versloeg met 3-0 de Chinese Yuan Meiqing, wereldkampioene 2012 in de klasse tot 81 kilo.
details
Topboksen terug in Ahoy - woensdag 23 september 2015
De Nederlandse Boksbond brengt het Nederlandse topboksen terug naar de plaats waar het in de jaren ‘70 en ‘80 floreerde, toen Rudy Koopmans, Alex Blanchard en Regilio Tuur daar op het programma stonden. Op maandag 21 december a.s. wordt in Ahoy Rotterdam voor de eerste maal het “Kerst Boksgala” georganiseerd, als resultaat van een nauwe samenwerking tussen Ahoy, Rotterdam Topsport, Hearts Sports en de Boksbond.
details